Cerai bedung

Sy agak stress bila anak asik tidur perlukan bedung dan buai. Sekarang dh 8 bulan. Awal awak nk tidur mesti kena bedung dan buai. Tk reti tidur sendiri. Kalau mengantuk sanggup tahan mata. Sy ikut mcm mcm org ajar. Tetap sama. Kadang malam tertekan sgt, bila mak sy asik ckp "kau tknk ajar dia cerai bedung ke? Susah nk bawak berjalan mcm ni" sy smpai paksa anak sy tidur smpai sy teremosi. Tk pasal anak sy pun kena marah. Tertekan sgt.

8 Balas

try bedung kan.. bagi kuar dua2 tgn dia dulu.. ambil masa juga untuk ceraikan kain bedung dr badan anak.. nanti lama2 anak akan biasa tidur.. kuar kan kedua2 tgn nya.. cm saya, start umur anak nak masuk 3 bulan.. sy tdr kan anak, x perlu bedung. just susukan anak sehingga anak tertidur atau sy dodoikan anak.. umur waktu2 cm ni la bg sy senang nak tidurkan anak..latih anak tanpa di bedung. pakaikan anak sleepsuit je..bila anak tertidur, just letak je. skrg anak sy da masuk 4 bulan lebih.