Pecinta kucing ☺️

Sy ada bela kucing indoor , memg tkpenah bwk klua sbb bela kt dlm flat , dh vacine & sunat , sblom mnunggu nk dpt ank selama 1thn lebih ,kucing2 nila mcm anak kesayangan kteorg smpai tido skali dlm bilik ? , tp ada org tgur sy klau dh pregnant tk boleh bela kucing bahaya utk baby, sy sedih laaa , so sy nk tnya btul ke memg langsung dh tk boleh bela ???

Pecinta kucing ☺️
41 Balas

sy bela 10 ekor . . indoor jugak . insyallah tak dak apa3 . .tapi kalau hal handle najis kucing elakkan ataupun kalau kena handle pakai glove dan cuci bersih bersih tangan dengan antibacterial soap . .dan pakai sanitizer. insyallah ok je .

5y ago

Alhamdulillah , semoga murah rezeki sis bela kucing byk , ha ah skrg memg dh tk handle najis2 kucing dgn mndikan kucing ☺️☺️☺️ sy cuma sedih bila kwn2 ckp kene buang kucing sbb bahaya , tp lega bila dgr still boleh bela tp ada pantang nya ❤️