Bela kucing semasa hamil

Salam ibu2 kat sni ada tak yg membela kucing semasa hamil?risaw plak sy..sy pregnant dh 6 bln dan sy ada bela kucing sekor😅

2 Balas

Tak ada masalah pun kalau awak bela kucing during pregnancy. Rumah saya sendiri ada (2) ekor kucing fully indoor. Kalau awak bela kucing fully indoor mcm saya, awak kena minta tolong org lain tapiskan pasir kucing awak. Sbb kuman @ bakteria dkat najis kucing tu yg bahaya dkt ibu mengandung. Make sure awak buat rutin check up kesihatan kucing awak secara teratur. Maksud saya ubat cacing / ubat kutu / vaksin secara teratur 😬

Bela kucing boleh sis kalau tiada asthma. Najis kucing tu yg bahaya utk ibu preggy