Pecinta kucing ☺️

Sy ada bela kucing indoor , memg tkpenah bwk klua sbb bela kt dlm flat , dh vacine & sunat , sblom mnunggu nk dpt ank selama 1thn lebih ,kucing2 nila mcm anak kesayangan kteorg smpai tido skali dlm bilik ? , tp ada org tgur sy klau dh pregnant tk boleh bela kucing bahaya utk baby, sy sedih laaa , so sy nk tnya btul ke memg langsung dh tk boleh bela ???

Pecinta kucing ☺️
41 Balas

Bukan tak boleh bela, cuma jauh kan sahaja sudah cukup.. Nak buang dah tentu lah kita sayang kan, Ada setengah org dia kalah, boleh buat kan baby tak sihat atau janim tak kuat keguguran dan kecacatan pada janim.. Doa banyak2 di jauh kan yang bukan2, elok kan cium kucing semasa mengandung..

5y ago

Maaf saya ada typo kat sini elakkan bukan elokkan.. Jgn cium kucing..