Menghadapi bulan puasa.

Hi, sy 1st pregnancy.. Nak tanya mommy semua, macam mana nak menghadapi bulan puasa ye..boleh tahan lapar tak? Sy lambat makan pun, perut da terlalu lapar bila berbadan dua ni.. Macam mana nak tahan sampai berbuka yea.. Ni 1st pregnancy sy.. Mohon bantu sy..

11 Balas

saya puasa,suami pantang kalo dah puasa n kita cakp nk puasa sekerat hari,sebab ada hb low..pernah tu tngah goreng ikan nak mkan berbuka..saya sesak nafas..n berpinar mata,nak pitam..peluh macam air paip..suami balik kerja saya baring kat lantai dapur..sebab nak reda kan. pitam tu..eh boleh pulak dia kata jngan nak gatai buka pose..lagi sikit je..eh kita dah rasa macam dah ujung napas dia ckap gitu..pastu ungkit la.sahur x makan,asyik tidur je mana badan x lemah..eh stress la..now anak dah 1tahun4bulan

2y ago

kita yang baca ni pon geram dengornya, sis. bila wife pregnant, suami la yg patut lagi paham and support wife mentally and physically. bukannya paksa buat benda yg memudaratkan. sy doakan sis kuat and suami sis berubah at least ambik cakna pasal benda macam tu. wife pon ada hati perasaan jugak.