saja share perasaan

sy 19weeks, ada tak moms kat sini mcm sy yg asik risau baby dlm perut ni ok ke tak hm sbb belum dpt kira kicking tu semua jadi risau je if baby tak ok tp sy tak tahu

17 Balas

Sy rasa normal je kt risaukan baby kt..sy dr start preggy, rasa anxiety dgn keadaan baby mcm mna sume..kadg2 smpai nangis2 risau..hehe..alhamdulillah, skrg dah 35w, dah kurang skit risau dia..tp bila dah rsa kick baby, bila baby kurg kick, risau lg..tp kadg2 sy tepuk2 slow kat perut minta dia bangun sbb ibu nak check..hehe..alhamdulillah, so far dia ok je dlm ni..kene selalu doa supaya kt kuat, baby pon kuat..

Pengalaman saya pregnant anak sulung mmg okay. Tapi no 2 ni lambat sikit. Mmg setiap masa concern. Dah 28 weeks pun sometimes susah nak rasa pergerakan tu dgn kerap. Skrg dah 30w setiap jam rasa baby gerak taknak duduk diam🤣 kadang kadang kita tak perasan baby gerak sebab ralit buat kerja. Kalau saya rasa mcm dah lama baby tak gerak, baring kejap lepastu usik dia 😆 mmg selalu sgt risau baby no 2 ni

19 week ni sy dh rse geli2 mcm bergetar n vibrate .. shari dpt rse 3 4 kli .. tp pnah one day tak rse .. mula rsau juga .. esok ad rse smula geli2 tu .. pnah one day tu bby aktif n bergerak one day .. biasa tk mcm tu 😅 esoknya gerak normal smula .. rse vibrate dua tiga kli dlm sehari .. kiranya selagi tak 28week, pergerakan bby masih tak regular laa kn?

yupp sama dgn saya, risau akan kandungan sebabnya xbrpa aktif bergerak. tpi kita as bakal ibu kena positifkan balik minda, kata pda diri sendiri kandungan aq baik, xda pendarahan turun dn sebagainya.mungkin dia sedang tidur lgi. skrg sya dh msuk 23w bru rsa sikit2 gerakn tu☺️ tpi perasaan risau tetap ada cuma xkuat

fikir positif je awak, bila mengandung ni memang macam2 kita fikir.. inshaallah tak ada apa2 selagi tak ada bleeding, kalau dah boleh rasa baby gerak sikit2 tu dah ok lah.. ada je mommy2 lain yang 19weeks tak boleh rasa apa2 lagi... 19weeks tu awal sangat nak kira pergerakan, tunggu 28weeks nanti tau..

Samalahh. Kdg2 siap tekan2 nk bg rasaa 😂 tapi xrasa. Sy pulak jenis berisi perut lemak tebal lg lambt rasaaa 😝 plak appt skrg cek perut dgn nurse je 28weeks nnti bru scan baby.. hari hari usap perut hopefully baby ok2 sajaaaa hendaknya.. xsabar nk tggu dia keluar nak picit picit 😂

Normal utk ada rasa camtu sis sy dlm 18w risau mcm2, pastu g scan alhamdulillah semua okay je, mungkin perasaan kita je kot, pas scan baru rasa lega sikit, sis g lah scan utk legakan hati hehe

Sama sis kita. Im 19weeks too. Appointment pulak sbulan skali, last app 31/5 . Bulan ni pulak 30/6 . Risauuu tkut hb low/high atau smthg xnormal ke. Makan pulak lain mcm seleranya, tkut jugak😅

2y ago

Kannnn. Bru 2 hari lepas check up naik 2 kilo berat 😂 nurse joling joling jehhh. Ahahha ampun sedap sgt tgok makanan skrg ni 😂😂😂

saya pun risau masa sebelum rasa kick. setiap 2 minggupergi scan😅alhamdulillah nak masuk 20 minggu tu dah mula rasa kick.insyaAllah, be positive doa banyak2

Dulu mula-mula risau juga. Tapi bila dah lama-lama ni InshaAllah tak risau dah. Berserah semua pada Allah n doa yang baik-baik saja 🤗🥰