helo

hi...moms, now i'm 32week,ada tak yg mom dlm sini pernah alami situasi cam sy ni,kira gerakan tp kadang susah nak ckp gerakan baby tu sbb dia tak berapa aktive,sdh p scan 3d,semua bole d katakan ok,sbb cek degupan jantung pun ok jg,tp yg bt sy risau ,sy tdk berapa rasa gerakan baby seperti mana yg nurses minta tu.,gerak pun cuma mcm yg gerak kejap ja trus tda .

2 Balas

ye sis biase mse kita rehat duduk atau bring2 tu yg dy aktif btol . mse kita brdiri n tgh jln dy biase xaktif sis . jrg nk rse dy gerk . bole juga kejut kn dy sis mcm minum air sejuk tok rse dy gerk . biase duduk brsila kt lntai tu yg bole rse dy bnyk gerk . klau duduk kt sofa sandar tu xbpe nk rse dy gerk . bring pon kne mengiring . bkn yg baring pndg ats tu sis .

Sy kalau berdiri/berjalan2 mmg x rasa baby gerak. Jadi sy duduk atau baring utk rasa pergerakan baby

5y ago

Baby sy aktif bergerak bila sy duduk rehat atau baring. Masa tu la sy akan kira pergerakan baby. Selang 15minit sy akan tick 1. Sblm pukul 4pm gerakan dah lengkap, cukup 10.