puasa early pregnancy

hi mommies! nak tanya, mcm mana nak tahu if kita larat ke tak puasa? so far 2 hari ni sy puasa penuh sbb takde alahan tp risau juga over confident tak perasan kalau baby tak ok 🥺 btw sy baru 7w5d

2 Balas

berpuasa jika mampu- bersahur & berbuka dengan healthy food. diri sendiri je tahu larat ke tak untuk meneruskan berpuasa. jangan paksa diri. pengalaman saya, 1st trimester, ada alahan, masih cuba untuk berpuasa. tapi memang tak boleh nak teruskan.

klu risau baby dlm kandungan, cek dgn doktor. klu kandungan tak ok, bukalah dan jngn lupa ganti puasa dan fidyah.