Start bila rasa baby kicking

Hi mums boleh tanya start bila boleh rasa baby kicking?mcm sy dah 19weeks 5 days mcm belum rasa.last week check dgn KK baby ok je cuma dia ckp mybe lmbat rasa sbb ank 1st..nk tahu pengalaman mommy semua

12 Balas

sy ank first jgk yunk. sy start 19week dh blh rasa baby gerak,waktu mlm kalau free cuba berborak sambil usap perut insha allah dpt rasa dia kick manja dgn awak atau pon awak selawat sambil pegang lama ii kt bawah perut kalau rasa bubble tuuu maknanya dia respond lh tuuu

Saya first time pregnant. Saya start rasa baby kick 16w. Time first time dia kick tu rasa mencucuk / pedih gituu tapi doc kata tulang dia tajam, isi daging masih belum ada sebab tu pedih. Skrg dah 20w boleh rasa dgn tangan dah dia tendang

Sy 1st baby.. 16weeks dh ase kick lembut.. 17weeks dh kuat.. sis try gosok perut lembut2 n kerapkan pegang perut.. nt sis fhm la baby pnye pergerakan mcm mne n dpt ase..

sy first baby, start rasa mcm bubble2 dulu masa 16w. bila 20w dh rasa kick2 dia. ikut jenis perut org rasanya, ada yg perut tebal(susah strechmark) lambat rasa.

sy 20 weeks 5 days. Rasanya dah boleh rasa sket2 halus gitu start 20 weeks.. tu pun klau yg sy rsa tu mmg baby dan bukan angin atau bnda lain😅

saya first bby 16 week..die tendangan die masih skit..rasa ngilu2..kdang tekjut jugak masa tndang..sec baby pun sama 16 week jugak alhmdulillah

saya ank yg ke3 ni pun blm rasa lg kick baby.kdng2 risau jgk.sbb dh 16tahun tgglkn zaman mengandung ni..jadi byk perkara yg lupa.19 weeks

saya anak 1st jugak 14week dh rasa gerakan halus. now dh 20week gerakan makin kuat macam main lompat2 pulak dia dalam perut ni 😂

normal kalau anak first rasa lambat kick. 20w ke atas macam tu baru rasa, tu pun halus je macam bubble.

anak kedua..20week5day baru rasa baby gerak kuat sikit☺️skrg dah 23week3day..