Risau sebab nak tahu keadaan baby

Hai mommy, nak luah je perasaan risau ni 🤣 Saya preggy 7weeks n baru scan ke klinik just nak tahu betul ada isi ke tak.. Ok then alhamdulillah ada isi 😍 n now dah 11 weeks sy kira lepastu kena tunggu appoinment buat buku pink dapat tarikh masa kandungan dh 13weeks nanti, lambat lagi nak tahu baby kat dalam sihat ke mcm mana 😫🙏🏻 ok selama 7 weeks sampai hari ini, risau sgt sebab selalu baca pengalaman org lain, Tiba2 baby didalam takde denyut jantung dah, tiba2 kandungan tak menjadi haiss normal ke perasaan mcm ni? #firstbaby #1stimemom #serioustanya

10 Balas

Hehe. Normal je tapi try la elak untuk fikir bukan-bukan. InShaaAllah fikir baik-baik akan jadi baik-baik 😊 As long as takde vaginal bleeding, InShaaAllah baik baik semuanya tu. Bila datang fikiran negatif tu, cepat cepat distract dengan hal lain tau. Jaga diri, mommy! Stay safe ❤️ Oh, kalau tak boleh nak avoid fikir negatif tu, try la visit any clinic untuk scan baby for now. That way, mungkin akan rasa lega bila nampak baby doing good dalam tu InShaaAllah 😊 all the best!

4y ago

baik mommy! tu la rasa nak scan dlu hehe 🤣😍

ubatnya baca pembentukan bayi yang baik-baik dan jaga aktiviti dan pemakanan. normal macam2 fikir tapi jangan sampai menjejaskan diri Kita mom😊 cakap2 dengan baby dalam perut supaya sihat. sebb kalau mom risau sedih baby pun rasa. kuatkan hati Dan ingat yang bagus2 sebab banyak lagi pengalaman yang happy2 boleh dibaca 😊 in shaa Allah

4y ago

baik thankyou mommy nasihat nya! 😍

Normal sis.. Selagi kita tak rasa bby tendang2 tu mmg hati kita sentiasa risau.. Kalau boleh nak setiap masa pg scan or dengar denyutan jantung dia so kita tahu dia okay kat dalam.. But paling bagus terus berfikiran positive. . Kita doa yang baik2.. Take care ye & makan acid folic..

Normal fasa tu , fasa paling kita risau. Tp tawakal je. Kalau Allah kata ada, ada.. kun faya kun. Smntara tu jgn lupa acid folic/ obimin. Sy masa tau preganant trus beli obimin dkt farmasi. Masa buat buku hb elok 14.5. Smpai dh week 34 ni hb ok 13.9 baru2 ni. Take careee

normal je sis.sy pun risau sgt masa sbpm 12w bila lama x pegi scan.then husb belikan fetal doppler.dpt la dgr heartbeat bby bila2 masa kalau risau😊

4y ago

8weeks dh ad heartbeat

nk cpt g swasta sis...sng... xyah tggu 13weeks nk tau perkembangan baby.. scan check and bayar... simple..

normal je sis. smpai sy pgi scan je 11w.13w last 15w. skrg 16w.. hehehehe pnh gugur sblm ni. jdi mmg double risau

normal. sy buka buku pun masuk 12weeks, sis boleh je gi scan swasta 8week keatas

4y ago

dah pergi masa 7weeks hehe takpe la mybe sekali buat buku pink nantii

normal je..yg pntg jgn lupa mkn acid folic awl mgndung ni ye😁

Think positive. Ank first memg mcm tu. Insha allah bby sihat je

4y ago

kan mybe sebab anak first takde pengalaman amin amin