susu formula

susu formula apa yg sesuai utk baby 2bln

15 Balas

Kene try & error sis. mcm saye memula bg anak minum nestle nan pro memule okay lepastu badan die panas & tak berak. Lepastu saye bg kerihome okay tp lepastu badan panas & tak berak jugak. Last saye bg dutch baby 0-12 alhamdulillah anak serasi , badan okay. berat bertambah & hehari berak. Act, dutch baby tu kawan yang suggest. saye tanye kawan sebab tgk baby die sihat gebu je 😅

5y ago

lepas lahir pun bole sis. kalau bayi pramatang die ade susu fm khas utk bayi pramatang contoh mcm nestle nan rumusan khas pramatang.

Kena try and error. Tak semua baby sama selera. Boleh start dgn anmum infacare, enfalac atau s26. Kalau susu badan masih ada, continue utk bagi. Tp kalau takde susu badan, jgn layan pressure org sekeliling yg suruh breastfeed. Rezeki susu badan ni lain². Baby nangis lapar bukan dorg gak yg jaga.

Klu die bleh bg susu bdan x kn die tnye kt cni..

Saya bgi susu enfalac sis sebab air susu saya tidak keluar

Breastmilk is the best especially for babies below 6months

Try n error sis. Anak buah sy serasi minum susu lactogen

You have to try n error sis. Its depends on baby

Try and error dulu sebab tak semua baby boleh terima.

xdigalakkn lg bg fm untk bby bwh 6bln ..