Formula Milk

salam mummy2, tolong suggest kan sy, susu formula apa yg sesuai utk baby 2bln, and xde kahak. skang ni anak sy minum susu babelac, tp kerap ada kahak.. minta share pliz tq..

2 Balas

Semua susu kena try and error kat anak sendiri sis. Sebab ada yang serasu dengan jenama ni tapi tak serasi dengan baby lain. Kahak kalau baby new born memang normal. Itu adalah lendir yang tak disedut habis oleh doktor. Slowly kahak tu akan hilang ikut najis. Cuma kalau sis risau keadaan kahak tu, boleh bawa jumpa doc. Ada doc yang dia boleh tolong sedut kahak guna nasal spray. Dan selalunya kalau kahak ni, doc suggest cairkan susu. Contoh air 2oz, susu 1 scoop or 1 1/2 scoop.

Saya bgi anak saya susu enfalac sis smpai 10bulan sekarng dia minum susu formula dopro