susu badan/formula

Suggest susu formula sesuai utk baby kuning

6 Balas

Try and error sis...kne try susu ape yg sesuai utk baby sis... Lain baby lain penerimaan die... Biasa kalau bf mmg lambat sikit turun kuning sbb susu ibu die serap terus masuk badan bayi tu yg semangat tu berat die... Klau susu formula baby mmg akan kerap kencing berak... Tapi depends on baby... Ade baby kerap minum susu ibu die cepat turun kuning... Ade tu turun kuning ikut petua... Ada tu turun kuning minum susu fm... Ikut mana yg okay utk baby... Lain baby lain cara

Kerapkan menyusu badan. Untuk susu formula, kena try and error. Setiap anak tidak sama penerimaannya.

Teruskan penyusuan df sekerapnya setiap 1 jam & make sure baby berak utk keluarkan bilirubin dalam tubuh baby

Saya dulu guna susu kambing karihome, tpi memang mahal sis. Rm60+ sekali je sy beli sbb nk turunkan kuning je

bagi susu badan dengan kerap. kejut anak tidur untuk menyusu

S26