Baby Sy..selepas menyusu (susu formula)terus muntah.. Susu formula apa yg terbaik UTK yer ??

Susu formula yang sesuai untuk baby

6 Balas

1) first tyme mnum formula ke? 2) muntah ke jeluak? muntah tu bley dsebabkn overfeeding pun ye.. klu nk tukar susu, cri susu yg molekul lactose yg dproses jd kcil mcm Nan Ha, Frisolac gentlease.. klu x ok jgak, cri yg lactose free /soy based..

6mo ago

yer.. minum susu formula sepenuhnya..xnak susu ibu... minum jer terus muntah jeluak dgn byk.. bab sebelum nii..baby minum susu soya kat hospital dlu... baby kat NICU

sebelum ni.. minum susu Anmum..jadi berak sembelit.. lepas pade tu...Sy tukar ke susu Dumex dupro...berak xsembelit...tapi selepas menyusu terus muntah...jeluak...

usia baby berapa bulan? risau overfeeding. tiap kali da bg myusu, kena sendawakan baby. tanya sal susu formula terbaik, sis kena try dan error.

Maybe anak sis lactose intolerence kot, kena cari susu free lactose. Cuba lah sis

susu formula ni kita kena try and error. sebab penerimaan baby kita semua tak sama

6mo ago

iye, terbaik utk baby A tak semestinya elok utk B.. kena try murah mahal tak kisah yg penting ingredients

kena try n error brand. lain baby lain penerimaan nya