assalamualaikum ..boleh bntu sy nk minum susu ape time pregnant ni..sy mmg tkleh minum susu...tolong suggest kawan2..

Susu ape yg elok utk ibu mengandung

14 Balas

Saya pun sama .. jadi saya banyak minum susu soya .. makan taufu fah ja dan ambil supplement spirulina dan juga minum koko. Alhamdulillah 11.10.2021 lahir puteri sulung comel yang sihat 2.78kg secara normal dan langsung tak dak kuning setakat hari ni..🥰

saya beli susu pregnant tp rasa sgt meloyakan,jd sy beli je susu kotak kecik2 dutch lady berperisa,goodday berperisa n ada yang full cream..fatm fresh kurma,coklat..da tye doktor boleh ke x,doktor ckp boleh je susu berperisa pon

3y ago

*farm

saya ambil susu soya dari Shaklee..nama dia Esp. . alhamdulillah sesuai sangat dan dpt kawal paras gula semasa mengandung. .Selain itu, ambil pil calsium juga dri shaklee ostematrix dapat memudahkan nak membuang. .

Ambk susu berperisa la. Mcm coklat ke strawberry. Brand HL or dutch lady. Saya x boleh masuk susu ibu mengandung. Rasa lain kat tekak. Saya minum fernleaf je. Milo elakkan. Sebb caffeine. Sesekali ok la.

kalau nak try susu , amek susu rizqi sebab dia berperisa . rasa pun sedap . sye pun sejenis yg xminum susu tepung tp susu rizqi tu sye boleh telan .

sy pon tak minum susu tepung, sy beli susu HL yg berperisa, kdg² saya minum soya je. makan buah²an, alhamdulillah. hB ok..

mcm sye mnom susu cklt farm fresh atau hl cklt. sye mmg x leh msom susu tpung ny. .mauu dkluarkn semua blk 🤭🤣..

Prefer minum Susu HL sis . Sy x bole masuk susu yg khas untuk ibu prgnant tu .. hihi

Saya xlh susu. Tp saya bnyak ambik air buah pior n buah je

Boleh ambil pil kalsium sebagai pengganti susu