Susu yang sesuai untuk ibu mengandung

As salam dan hi dear mommys.. sy nak tanya.. susu ape yg sesuai utk ibu mengandung.. sy dah pregnant 14w 2days.. masih xthu nak minum susu ape..

7 Balas

8weeks sya minum anmum,tapi doktor suruh stop sebab manis..pastu minum enfamama coklat,rasa ok tak manis..tapi lepas habis 1 kotak tu,tiba2 rasa basi pula bila minum..pastu tukar similac vanila..skrg sya tgh minum,baru start malam ni.

5y ago

Tapi anmum sy tgk xad gula tambahan dan rendah lemak.. mmg manis k? Baru msj husband suh beli susu anmum td 😂

sy try susu enfamama, perisa vanilla..tp skrg sy tgh mabuk,muntah2, tekak blum boleh terima nk minum susu setiap hari...

5y ago

pada sy okay je, cuma sy lebih suka perisa susu tepung yg rasa biasa tu, cuma enfamama dia bau la vanilla2 tu..kawan sy bgtahu, minum susu segar farm fresh bagus utk ibu mengandung,yg susu kurma tu...mahal sikit takpe,janji anak dlm perut dapat yg berkhasiat...sekadar kongsi dgn sis :)

Saya pregnant nie susu tak dapat masuk Ke tekak nie, padahal sebelum pregnant suka minum susu

5y ago

Same la kita.. ni pn pakse minum.. telan dan tahan je rase nak mntah

Sama la sis, muntah bila minum susu 😰

5y ago

Skrang ni minum susu segar xmuntah lagi..

Cari susu yang ada acid folic..

5y ago

Sy pon tgk ramai pakai anmum.. tapi dorg cakap manis eii?

Terbaik adalah susu rendah lemak

5y ago

Sy tgk anmum susu rendah lemak dan tiada tambahan gula

Nesply kurg gula

5y ago

Thank you sis..