Minum susu

Salam semua, ada pendapat x nk mnum susu ape yg elok utk ibu hamil? Sy prgnant bby first so xtaw susu ape yg elok.

44 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Pg saya minum fresh milk, biasanye yg jenama goodday, pastu malam susu tepung fernleaf family (campur coklat skit) sbb nk minum susu panas seblum tdo hehe. Mane2 susu pun boleh as long as mommy minum and kene dgn tekak, at least segelas sehari. Kalau dlm buku pink tu die suruh minum 2-3 gelas sehari huhu. Sebab minum susu ni utk calcium dan mineral2 yg lain. Kalau mommy dah byk makan pelbagai jenis mknn yg ade mcm2 sumber mineral dan supplement lain, minum susu fresh yg biasa tu pun okay. Kalau jenis x suka mkn/tekak loya/x amek supplement, elokla cari susu utk ibu mengandung ๐Ÿ˜Š Mak saya lagi la share mase die prgnnt dulu2 , xpernah tinggal minum susu setiap hari, at least 2 gelas. ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

Baca lagi

Sya dah preggy 18 weeks & consume susu enfamama since then..sya bkn peminat susu actually but susu ni ada rsa vanilla sikit so x buat rsa loya..x rsa manis sgt pn..kdg rsa addicted tpi depend dgn selera mamy tu juga..๐Ÿ˜Š Selamat mencuba..

Try la minum susu kat bawah.Ne antara susu yang sy amalkan sepanjang kehamilan anak pertama.Saya tak minum sekali ye tp tiap bulan ganti susu. 1. Anmum materna 2.Frisomum gold 3.Similac mom 4.Wildan Susu kambing 5.Susu marigold HL

Baca lagi
3y ago

Yes.. nurse pn ada ckp . Cuma jgn ambil susu pekat manis... Sbg amalan.. n kurang kn pengambilan susu pekat manis dlm minuman.

Sy peminat susu sblm prgnant, tp bile dh prgant, semua susu rase xsdp..sy mnum similac mum vanilla mse awal pgnt, msuk 5bln tuka susu coklat enfamama..ikut tekak je sis, mne yg blh telan..

Kalo wk bolh mnum susu tepung,bolh mnum..mcm sy mmg xbolh telan lgsug susu tepung..try hl yg ptih,strwberry n coklat..yg serasi hl coklat lju je mnum bli 2l utk dlm 10hrinl gitu

Semua susu elok. Tp susah nak carik yg boleh masuk dgn kita. Kalau sy banyak2 susu yg try ada 1 je yg boleh masuk enfamama chocolate boleh minum sejuk2 lg

Doctor suggest minum susu segar je.sbb anmum dan enfargrow manis katanya.Untk makluman lanjut ibu blh la tanya dctr semasa checkup nanti..

Orang kata minum susu kambing, nnti baby lahor takde kuning. Bukanlah takde, cuma tak teruk dan tak tinggi je. Wallahua'lam

U can also get free sample first before buying. I drink anmum sebab got separate packaging and senang for me to drink at work.

VIP Member

Saya pun minum susu biasa je. Susu nespray dengan susu soya. Ikut dari sis je mna yang sis berkenan dan mampu sbenarnya ๐Ÿ˜