8weeks

kandungan dh 8w . boleh mula minum susu utk ibu mengandung tak ? susu ape yg elok ye ?

17 Balas

Minum susu utk keperluan kalsium, baby nak bina tulang...keperluan kalsium ibu mengandung 1000mg. Mcm sy, sy ambil pil kalsium 750mg + sekotak farm fresh coklat (250mg kalsium) setiap hari...mudah cepat dan sedap. Sembelit pn xde

Saya minum susu enfamama..tapi bila berat naik..nurse minta saya stop consume susu ibu mengandung sb most of the products contains a lot of sugar..now saya consume susu kurma jenama farm fresh dan juga ambil pil kalsium (caltrate)

Boleh dah sis.. susu tuk preggy pun boleh minum or susu biase pun okey.. cm full cream fenleaf ke or fresh milk.. cm sye dlu minum enfamama or fresh milk ..sye minum anmum x ley msuk..

Saya awal preggy trimester pertama minom susu anmum, dh trimester kedua ni minom dutch lady. Mybe masok trimester ketiga tukar anmum balik kott.

Da bole minum.. susu tepung jenama apa2 pon bole yg penting kurg gula.. mcm saya minum fernleaf full cream.. elakkn minum susu omega.. 🤗

Sy tau je pregnant trus beli susu. Sbb sy xmkn syur² dan xslalu mkn buah.. Tp try similac mom sgt xsedap.. Nt nk cube enfamama plak.

Sy mnum.susu kambing hi goat..itu je bole telan..lain xjalan..

Dah boleh minum susu. Try susu frisomum 👍

Boleh sis.. Macam saya, saya minum susu anmum

bleh.. try frisomum