Minuman Khas Untuk Ibu Mengandung

Asmkm semua,,,, sy skrg da mengandung 6 bulan biase nye klu ade ibu2 mengandung ade yg minum susu khas untuk ibu mengandung tpi sy blum pernah nk try minum susu ibu mengandung sbb sy xtau nk pilih minuman jenis ape jdi sy nk mintak tolong bgitau sy susu ape yg boleh untuk diminum khas untuk ibu mengandung.....

6 Balas

Same sis. Dh 6month .. dl selalu minum susu kotak je ..smpi 1 thp tgn sy krem (btl ke ejaan tu😅) nurse n doc tegur .. kena minum susu tepung .. lbh byk khasiat katanya .. now sy minum susu frisomum gold, wlpn x suka minum susu, hasil tnya mmber2 rapat .. alhamdulillah tgn yg before this sakit dh okay .. better tnya doc

Susu ibu ni bergantung pd badan macam sy 4 bulan dah minum susu last2 dapat tawu gdm terus tak minum dah. Doktor suruh minum fresh milk je sbb kbnyakan susu ibu mgndungi gula. So sy pilih farm fresh 😊 sedap pun sedap bagus pun bagus

Sy drp awl pregnant smp skrg 36w x penah mnum susu utk ibu mengandung.. yg selalu sy mnum dutch lady madu, farm fresh ori, everyday & HL.. stgh susu utk ibu mengndung kdg2 kandungan gula tggi.better tny doc/nurse susu apa yg sesuai..

4y ago

sama la dgn sya sis. sya just minum farm fresh ori dgngan HL. tu pun bukan everyday sya minum. kalau beli, memang beli yg kecil. takut membazir je kalau beli yg besar.

saya minum susu dutchlady full cream smpai skrg.awal awal cuba minum bancuh, perut taktahan asyik cirit je.

susu fresh milk dutch lady pun ok .msuk peti sjuk .sdp 😂.bancuh2 ni xkene tekak bila perot makin bsr

4y ago

oh mungkin sis skrg da bersalin haha post ni da lama 😂

Ada byk contohnya anmum materna dll. Sy minum susu juna. Best sgt

5y ago

Owhh yeke