Menghitung Hari

Susah hati bila dah msuk 39week 3 day baby belum juga nak keluar. Kalau baby tak nak keluar option ibu bersalin kena czer ke? Saya tak nak czer kalau boleh nak normal. Baby dijangka berat 3kg lebih. First baby memang lambat keluar ker? Saya tgk kwn2 saya 1st baby semua keluar dalam week ke 37-38. Saya dah msuk fasa akhir belum ada tanda juga. Stress dibuatnya. Dah pujuk baby tapi dia seronok jer masih nak main kat dalam.

Menghitung Hari
23 Balas

Same lh sy pun first baby .dah 39week Tak nk keluar lgi .sy Tak sabar nk jumpe baby .☺️😔

4y ago

Tu lah .. kadang kadang baby sy terlalu aktif kadang kadang kurang aktif ..sy pun risau sgt ..

Semoga dipermudahkan urusan mommy yng bakal bersalin ...rajin² la pujuk baby😉

Biasa mcm tu laa.. Sbb da overdue..doc takut baby lemas/brmasalah je dlm perut.

sy pun mcmtu..dah naik rsau dah ni...sedih pun ada...😭😭😭😭...

Kalau xde masalah just induce n blh bsalin normal...kalau bby ade mslh br czer

4y ago

Maksud bby masalah tu ...bknlah waktu skrg je...mybe last nanti mgkin fetal distress blh kene czer..bby dah berak dlm pon blh czer...kalau masa proses bsalin tu tenaga awk xkuat n jantung bby semakin lemah pon blh kene czer juga... Sy xtau induce sakit atau x...tp induce xsilap ade byk jenis...sy xpernah kena induce😅

Saya bersalin secara normal 39 week 4 day, tak lama dah tu hehehe

4y ago

Sama la saya waktu tu, kurang selera makan + cirit birit. Semoga dipermudahkan ye

Sy ank pertama jugak sis, bersalin 38w haritu 19/5 sbb kluar tanda

4y ago

Itula majority kwn2 saya semua beranak awal. Rezeki agak nya

Hi dulu saya fst week overdue 42 hr . Diorg akan induce..

Normal kot..sy dlu pun lmbat juga baby 1st..

sy 39 week 5 day bru bersalin kena induce