baby tak nak keluar

baby saya tak nak keluar.. bby 37 minggu..dah 3 hari kat ward..kene tahan sebab air mentuban kurang dan baby kecik. 22/8/2019 hingga ke skrg asyik kuar darah bercampur lendir..tapi takde contraction..risau.. hri nii pulk payudara dh start keluar cecair tiba2.. doc plan nk msuk ubt keluarkn die 38 minggu..doakn ank sye keluar cepat ye keluar hri nii pon x pe?.. sye tkut jdi mcm stu pesakit jiran katil ward sye.. die dulu mcm sye pstu last2 terpkse czer sbb bby dh lemas..sye klo blh nk normal

40 Balas

Semoga dimudahkan segala urusan sis.....kalu terpaksa emergency czer pun tak per...janji ank dan ibu selamat....redha dengan segala ketentuanNYA......masa anak kedua....saya emergency czer walaupun bukaan dah 8-9 cm.....anak fetal distress....keluar semangat 3.8 kg....alhamdulillah....yg penting redha...hati akan jd tenang😊😊😊😊

Macam saya ni lah... dahulu time 38 weeks sy kena tahan sbb air ketuban sikit dan baby kecik x ikut usia kandungan... keesokan pagi trus pakai induce sampai malam dh beranak secara normal.. alhamdulillah sume selamat... bykkan jalan n sentiasa doa selawat serta nabi yunus lepas pakai induce... in sha Allah

Semoga dipermudahkan urusan..tak apa operation or normal.asalkan baby and ibu selamat.itu lebih penting sis..kwn sy prnh brsalin tnpa rasa contraction.dia siap boleh mkn dlm lr.ilek2 je kata nye.tau2 dh 8cm.lps tu tau2 dh sakit nk meneran.misi pn trkjut.tgk kepala bby dh nk kluar dh..

5y ago

Insyakallah...amin

Saya 40minggu.. baby x nak keluar. Doktor masukkan belon sehari suntuk baby x nak jugak keluar. Tu pun hanya buka 2-3 cm. Last2 on induce dlm lb. Pun amik masa lama utk bersalin. Sume dah saya buat.. banyak jalan, jogging, yoga, jalan itik tak jadi apa pun

Assalam..sy mcm awak..msa ank no 3..jalan xbuka..sebji mcm awk jln hnya 4 cm..darah keluar brsma lendir..kuat kn smgt..nty..bila doc masuk ubat allhamdulilah...jalan buka..4 hri jugak..sy mngerang...kesakitan...ap pn semoga dipermudahkan kn urusan awk

Induce labour. I have the same issue pun, then gynae suruh admit hospital and induce labour, after 2 hrs my baby girl has arrived! Good luck to U mummy.

Banyakkan selawat dan berdoa agar semuanya di permudahkan.. Berbuallah dengan baby.suruh dia keluar sebab mama papa dah tak sabar nak jumpa dia.

Bace lailahailaantasubahanakainikuntuminalzolimin ... Bnyk kn jalan, ketuk ketampi (slow2 kalau larat)... Semoga dipermudahkn urusan awak..

Semoga dipermudahkan..Sy pn baby tanak keluar last2 kena czer 😭..Padahal dh 5cm bukaan tp doktor tk nk tngu.hmm 😪

Kalau bby tak kluar juga lebih bagus emergency czer daripada ada masalah kat bby, apa pun semoga d permudahkan..