Alahan

Start kandungan usia brapa mggu baru alahan???? Sy bru 6w tapi xde rasa loya@mual@pening2... tak xde rsa lngsg rsa mcm tu.. kdg2 terpikir btl ke sy preggy ni...

7 Balas

jangan percaya sgt dgn drama tv tu.. asal pregnant ja muntah pening pengsan bagai. 😂😂😂 hakikat sebenar hormon setiap org tak sama.. yg patut dirisau kesihatan kandungan tu bukan alahan ada or tak.. kena paham konsep sebenar Alahan tu apa, ada byk cabang lagi. bkn sekadar muntah loya pening.

alahan ni depends pada org jugak sis ..ade yg 1st trim alahan masuk 2nd trim dah hilang ..ade jugak dari 1trim sampai nk bersalin still ada alahan .. ada jugak yg tkde alahan langsung 😁

sy dri awal pregnant sampi skrg 12 minggu alahan mabuk..kepala pening dan mabuk, mkan muntah blik..x boleh tgok mkanan msti loya..sampi susah nk brkeja asyik mc je...

Saya dh nak masuk 3 bulan baru alahan dtg. Tu pun mcm xleh beza dgn perut masuk angin biasa

ikut dri msing².. Klau Sya anak pertama xde alhn anak kedua ni baru are😂

3y ago

same..pregnant first..alahan xde..tpi yg second..mabok²...tpi x kerap..

Sma jgk ngan sy 4w tpi xde rsa pape ..just skt bdn je

depends pada org juge