Alahan menghilang

Normal ka kalau preggy 4bln, alahan dah xde? Saya rsa risau.

26 Balas

masa 4 bulan ni la fasa makan tanpa sempadan sangat nikmat sebab awal2 preggy mmg teruk layan alahan , masuk 4 bulan sampai 6 bulan syok makan , masuk 7 bulan melepet balik alahan sampai bersalin jadi sgtlah normal kalau alahan hilang ☺

Hm saya punya alah tak hilang lagi hm, morning sickness teruk gilaaa ni. Bukan morning je rasanya 24 jam🥹 sampai ubat pun tak makan start dapat ubat tambah darah tak pernah makan hm tapi banyak minum susu

3w ago

hb ok kan? folic acid makan kan?

sy 12w dah hilang alahan . risau jgk ttiba hilang . sakit breast smua hilang . tp alhamdulillah baik baik jr .anak pun dah nk masuk 1 thun . kalau ada kluar spoting je biasa tak normal.

3w ago

jgn risau . insyaallah tkde apa apa . semoga baik baik je utk puan .

best nye sy smpai sekarng alahan tk boleh makan smpai berai badan turun😭walaupun rmai ckp 6 bulan dh tkde alahan sy tk thu knpe sy still tk boleh nk mkn apa ii🥹

3w ago

Sy smpai dlu 8 bulan, 32w🤣🤣 baru nk seronok ..bersalin 35 week plak

Org panggil second trimester ni honeymoon phase. Tahniah dah lepas kesengsaraan masa first trim. Nanti third trim ada semula tapi tak teruk mcm first trim.

3w ago

alamak patot la sy rasa semacam je rupanya alahan dtg blk. mulot rasa pahit² je pastu mkn bnda masam² rasa nk muntah. due bulan 10 ni. masa memula ritu 4bln lbh jgak la alahan, masok 2nd ttiba hilang, ni dh 3rd dtg blk 😅

its ok..ad orang pregnant without alahan pun smpai bersalin..dont think too much mummy😊 yg penting follow up check up jangn miss n jge diri hokkay🤗

normal tapi kdg2 dia dtg balik cuma tak teruk ...sy dulu first 3 months je teruk ...lps tu tiap kali msuk bulan bru msti mabuk dtg sehari dua

Normal sis sy 14 weeks alahan da kurang selera mkn bertambah2😄cume alahan pd bau tu ade skit2 n mulut rs xsdp..muntah2 sume da xde

normal sis . mcm sya trims 1 alahan teruk masuk je trims ke2 mmng sakan honeymoon makn itu ini . trims ke3 jdi alahan balik .

normal..sy dlu setiap Kali peknen masuk 4month or 5month alahan ansur hilang.nk masuk je 9month alahan dtg blk