Miscarriage 5 weeks 2 days : Pinjaman Allah yg sementara

Assalam Pd 10 July check upt clear blue positive pregnant 1-2 weeks setelah bermacam mcm upt sy cuba result semua double line samar Kemudian pd 15 July ada dark brown spotting then terus ke hkl Check upt di hkl result negative Utk menghilang gundah gelana di hati sy ( sebab check upt sendiri positive eventho samar) ke klinik pakar swasta Sesampai di sana, sy cerita semua Doc scan, alhamdulillah nampak kantung yg cukup menjwb segala persoalan Doc bg ubat duphaston sbb sy spotting dan schedule next check up utk tgk progress kantung tersebut next 2 weeks + sy dpt mc dua hari Tapi perancangan Allah lebih indah Lepas balik dr klinik Sy makan ubat tu kemudian sy rehat dan tidur Sy bangun ada ketulan keluar If sy google rupa placenta dan hasil google pun di bawah term miscarriage Allahu akbar Ini lah pengakhiran nya Tapi sy usap usap perut sy ckp kita kuat kan anak Smlm 16 July Atok nya siap beli kan kurma utk kuatkan rahim 🥺 Kemudian maghrib mcm tu sy tgh masak tiba tiba rasa sakit macam nak period Vagina masih keluar lendir dark brown Sy terus pergi klinik pakar swasta semula Sy tunjuk kt Doc gambar ketulan mcm placenta tu Doc pun ckp this is not good Doc ajak scan Bila scan mmg dah takde kantung 😭 Allahu sekelip mata semua ni berlaku Sy rasa macam mimpi 😣 Semua jadi tak sampai 24 jam Doakan sy kuat sbb sy mmg sangat mengharap kan cahaya mata Sy tahu ada ibu yg pengalaman nya lagi sukar yg dr sy hadapi skrg Sy cuma coretkan di sini utk rujukan sekira nya ada yg menghadapi pengalaman yg sama utk akan datang Apa apa bleeding/spotting eventho light brown sekali pun Cepat cepat refer hospital or klinik pakar

1 Balas

Kita sama 🥺😭,takziah sis,semoga ada rezeki lagi lepasni ❤️

4y ago

🥺🥺🥺🥺😭😭😭😭 Salam takziah juga sis 🥺 Moga ada rezeki kita untuk dapatkan zuriat satu hari nnt Amin ya Mujib 🤲🏼🤲🏼🤲🏼