hamil kosong / luar rahim

pengalaman yg sy alami..period oktober habis pada 2 November..lepas abis period 4 hari kemudian ada spotting dan darah hari ke 5 selepas abis period kwn sj suruh check upt sbb sy xpernah kalau abis period akan keluar darah balik..jd sy pon try check pd 7/11 naik double line..next cycle period sy spttnya 26/11..sy check upt double line semula pd 22/11 masih double line..sy pergi check doktor dia scan ckp xnmpk apa..dia ckp mungkin sy hamil kosong..dia ckp upt sy tu warna xbrapa terang jd mungkin hamil kosong..tp dia mnta tgu smpai next period sy..sy masih check upt selepas sy jmpa doktor 22/11 sehingga last sy check 29/11 upt sy masih double line dan semakin hari semakin terang..dan sekarang dah 6-7 hari lewat tarikh period..tapi kemarin start keluar spotting balik dan hari ni sy pergi jmpa doktor klinik lain plk..tp 6/12 sy kena datang balik utk tvs dgn pakar..nak check sbb doktor khuartir hamil luar rahim..hasil scan tadi mcm dlm gmbar..harap2 tak ada perkara tak diingini lah….risau juga..

hamil kosong / luar rahim
1 Balas

Takpe nnti scan lagi ye. Sbb awal2 mmg belum nampak ape2 kalau scan 😁