Was-was upt samar

Hi. Patut tak saya check up klinik untuk scan terus? Sebelum period sy dah cek upt naik samar pakai clear blue pun tulis pregnant 2-3. Skrg dah delay 2 minggu + tapi upt still samar. Sepatutnya dah naik line pekat kan. Boleh bantu sy? 🥺

8 Balas

Kena tahu pengiraan sebelum pi scan, kbnykn klinik dyorg akn tny, berapa week.. Biasa knlik akn scan 7 week ke atas.. Sbb 7week ke atas akn menunjuk kantung n jantung baby tapi depand setghan org.. Ap² pun knlik akn buat repeat scan..

hye Assalamualaikum semua ..sy nk tye,sy cek upt naik double line...bila gne clear blue dia ckp prgnat 2-3 week ..sy g swasta doc scan,dia kata ad kantong tp masih kecik..sy nk tye normal ke klu sy rse mcm memulas2 nk period tu??

2y ago

Hye waalaikumusalam, bila dh buat scan swsta doc kata dh ada kantung tu menunjuk petanda baik.. tp depand setghan org ada kala dh ada kantung n baby sekali.. Klu swta dyorg akn sruh repeat scan.. Ta smua org alami mcm tu, ada kala kram kt prut pun ea.. Jika ada pendrhan kena cepat jumpa doc..

hi sis mcm mna skrg pregnant ke ?? boleh share sbb sy sama mcm sis .. jadi confused harap sis boleh bntu ..

Pergi klinik sis utk scan.. Walaupun samar.. Ada dah tu.. Sbb clear blue lebih accurate..

boleh pergi scan, kalau tak nampak kantung nnti doc akan suruh dtg repeat scan.

saya pun mengalami.. 5w3d line upt masih samar. Tak scan lagi 🥲

bter sis g scan..rujuk doc sng sis

gi scan sis..samar2 tu ada tu