38 Weeks!

Soon to deliver! Tunggu hari je ni hohoho. Any tips and kata2 semangat for me as a first time mom? ??

21 Balas

Bykkan selawat dan baca ayat nabi yunus, semasa nak push tu make sure bila ada rasa contraction baru push supaya baby lancar melungsur dan tak perlu push lama...ms push plak tgk perut, dagu letak kt dada, jgn angkat punggung supaya takde koyakan...saya doakan semoga dipermudahkan bersalin ye, saya pun menghitung hari juga ni, skrg 36 minggu 4 hari☺️

Bersedia dr segi mental dan fizikal dan juga fasa berpantang...lps bersalin 1 hal dah lepas , pastu berpantang plk satu hal...memang penat tp bila tengok muka baby...hilang semua penat..moga dipermudahkan urusan bersalin dan berpantang...dan mama dan baby sihat..aamiin

Semoga dipermudahkan urusan bersalin sis. All the best. Tak tahu nak beri tips apa sebab belum nak bersalin lagi tapi bakal 😅. Cuma kakak ipar beri tip masa kat labor room tu makan buah kurma.

Jgn segan Minta cek bukaan nanti... Kalau sakit sangat Dan tak tahan .. Minta cek bukaan terus... 😁 Semoga dpermudahkan

selawat byk2 sis..byk kan berdoa..sy doakan sis n bby sisi selamat dan dipermudahkan segala urusan nnt😍

chaiiiyokk ... kalau sakit baca doa byk² k . tak pon hempas je mesin ctg yg ade haha

5y ago

wahh sakit pinggang 😅

semoga d permudahkan time brsalin nanti... saya pon 38w jgk😉

think positif..smoga dipermudahkan n slmat smuanya..u can do it 💪💪

positive, jangan fikir macam macam. semoga semua berjalan lancar! 💓

Sy 39w xda tanda lg sis 😪😪 masih bersabar menunggu tanda

5y ago

Tu lah sama.. 27 ni due.. tp tkda tanda lg.. kalau tk keluar lg 27 ni doc nk check air ketuban