megecutkan rahim slps bersalin

Hi smua..mcm mna cara nk nk kecutkan rahim secara smula jadi tanpa megunakam produk2 atau jamu2 ??

22 Balas

Sumber: Dr. Imelda Balchin Fakta atau Mitos. Wanita zaman moden tidak perlu beli apa-apa produk tradisional untuk mengecutkan rahim selepas bersalin, sebab Hospital sudah bagi anda suntikan syntometrine atau syntocinon selepas bersalin. Jawapannya: FAKTA

kerapkn bf

Tungku

Lepas bersalin dlu, sy ada kena pasang air,kena salur selama 6 jam, nurse ckp utk kecutkan rahim.time pantang nurse dtg cek perut utk pastikan rahim dah kecut.klu btl rahim x kecut bahaya sbnrnya..rasanya jamu² yg pnjual offer² tu bukan utk kecut rahim tp kecut lemak.hehe

Menyusu boleh kecutkn rahim.

Kalau bersalin di hosp, memang dah dicucuk ubat untuk kecutkan rahim

Stahu sy,doc dah ccuk ubat utk kecutkan rahim.

Rahim akan kecut sendiri . Sis penah tak susu kan baby then rasa berdenyut dekat bawah perut ? Kalau penah tu maknanya rahim tengah kecut. Dalam pantang mmg akan rasa berdenyut kalau baby susu badan. 😊 then urut 3 hari berturut² untuk naikkan peranakan . Sy hari ke 2 pantang sampai ke 5 berurut sbb nak naikkan peranakan.

Slalu lps bersalin dr dh cucuk ubat kecutkan rahim.. so tk perlu jamu ke berurut ke.. just tunggu je dia kecut secara semulajadi..

hnya cra sllu bfkan bby..Sye smngu dua dh okey rahim..