megecutkan rahim slps bersalin

Hi smua..mcm mna cara nk nk kecutkan rahim secara smula jadi tanpa megunakam produk2 atau jamu2 ??

22 Balas

Tq smua..baru ingat nurse ada pasang drip lpas sya bsalin ..nurse tu ckp cukup6 jam dia akan buka.baru ingat pula..ingatkan drip air je😄doc ada ckp pula psl ubt tu tpi msa tu blur sebab mcm trauma baru lps bsalin..ya msa myusukan bby ada rasa myucuk n ngilu kat perut..tq all

Setahu sy lepas kita bersalin bby keluar je doc akan inject satu ubt x sure nama tp utk kecutkan rahim.and lg satu cr bf bby je..so xde mslh...

Mnyusu saja sis😊. Lgpun kan doc dah suntik ubat kecutkn rahim lepas bersalin. Ke awak bersalin kt umh?

Doc da bgi suntikan untuk mengecutkan rahim... tapii boleh buat kegel jga

Rajin bf baby. Rahim mmg akan kecut semulajadi tanpa apa2 produk.

Rahim akn kcut sndri secara smula jadi... Kerap susukan bby

Myusu kan baby boleh mgecutkan rahim

Breastfeeding 😊

Kecut sendiri. Sy hari ke 8 today., kelmaren misi cek rahim dh kecut semua dah. Ajaibnya sebab sy TAK berbarut atau pakai jamu, atau sapu miyak panas kt perut. jadi memang betul kata doc imelda, rahim akan kecut sdri. Cuma perlu bykkan susu bby sejam sekali.

1 cara semula jadi lagi, keep breastfeeding