Darah tinggi..??

Hai ibu2.. Saya baru 15 weeks pregnant. (Anak kedua)n dh on ubat darah tinggi...?? Tumpang tanya, siapa ada experience darah tinggi dari mula pregnant sampai bersalin? Bersalin secara normal atau czer? Sebab masa anak pertama haritu bsalin normal n xde darah tinggi.. ?? Siapa ada pglman.. kongsi skit.. risau..

3 Balas

Sy pernah dihjg kehamilan jer. Bersalin normal. Masa tu on pil jgak bila dpt tau ada hypertention. Tp lps bersalin dlm smingu dia hilang. Hehe. So off blk pil tu. Brp bacaan bp sis?

5y ago

Sy mkn pil slps bersalin. Dorg bagi terus. Bkn sblm bersalin. Masa nak berslin tu dorg ON ubat drh tinggi melalui drip air. Rasanya ya allahhhh. Nak meletup badan. Hehe. Bp masa nak bersalin 140/100.. Sminggu lps tu bp norml blk, 120/80. Off pil darah tinggi.

Sia pula dr awl mgndung smpi 33 weks msi lg darah tinggi n jntung brdebr..jatung tinggi 116 debaran nya.darah pula 130/90.tp dr xbgi obat darah tinggi lg

mkn cincau

5y ago

Dh sis.. jln la jgk.. tp still tinggi.. 140..😅😅