Darah Tinggi

Hai ibu2 semua yg ada pgalaman... Sya ada darah tinggi smasa pregnant... Before prgnant takda pun tinggi darah ni... Spanjng pregnant ni doc memang bagi ubat untuk control tggi darah... Syukur stakat ni tekanan darah maintain n stabil... Haritu doc pakar dah bagi tarikh serah diri sbb perlu bsalin awal... Nak tanya, klau kita serah diri memang confirm kena induce n paksa branak kah? Ataupun ada chance kena suruh balik n tggu due je kalau tekanan darah stabil?

2 Balas

sis sama macam saya. 28 ni serah diri sebab tinggi darah. saya pun tertanya² kalau 28 tu tekanan darah kita stabil kena paksa juga ka beranak?

Slalu kalau serah diri ni mmg induce