nak tanya

betul ke tak boleh minum milo hari² ? ada effect kat baby tak kalau minum hari² ? biasanya sy minum pg je time sarapan. and sblm sarapan sy makan obimin .. checkup bln lepas hb , gula semua ok.. risau jgk sbb baca dlm ni kata tak boleh minum milo.. skrg sy 13 weeks

11 Balas

Hehehe. Saya masa preggie dlu sis hari2 mesti minum milo. Lain air saya taknak. Milo ais je hari2. Alhamdulillah semua okay normal tkda masalah cumanya tukang urut tu ckp milo ni panas so boleh kurgkan susu dlm badan. And mmg susu saya tak byk. Kesian anak kena minum formula milk je.

5y ago

Hahahhahaha.. Sy every morning.. Wajibbbbbbb.. Ptg minum susu pregnant.. Sy & milo bff.. Drp sekolah lagi.. Hahahhaaha

Boleh je minum milo tu sis. Psl Hb rendah tu disebabkan bayi makin membesar seiring dgn perkembangan bayi dlm rahim. Kebanyakkan org tak brp nak suggest minum milo krn kandungan gula. Kalau bancuh milo takyah letak gula lg sbb dlm milo tu dh byk gula. Sy pn minum je milo.

Macam nilah Puan..apa saja makanan atau minuman pun kalau berlebihan akan memudaratkan..kesimpulannya biarlah kita ambil dalam kuantiti yg sikit..minum hari² dalam dlm kuantiti yg sikit tak ada masalah 😊

sa dari awal kndungan smpi beranak..layan milo ja ni sis..mnuman lain sa nda berapa suka..syukur jg baby tda pa2 jua lps lahir..kuning dia 3-5 hari sj ..

Sma la sis...i pn minum milo tp x selalu laa..hehe..boleh jerr minum milo,jgn jerr sis makan miloo tu yerr...bahaya kang😂😂

Milo tggi gula n boleh menyebabkan sembelit.. kalau mkn obimin atau apa² vit, kena jarakkan dlm 2 jam sblm minum miinuma malt..

5y ago

ye. sy mmg jarakkan dlm stgh jam atau 1 jam mcm tu

boleh mnum skurang2nya shri segelas je..Tpi jgn mnum milo tme nk mkn ubt..Mnum stgh jam sblum @ slpas

5y ago

mmg sgelas sehari time sarapan je.. and mmg sy akan jarakkan dlm stgh atau 1 jam mcm tu

Boleh minum, tapi jangan selalu sebab milo tu manis sangat. Kalau minum selalu takut kena GDM pula

5y ago

Gdm tu apa sis?

klau awk xade mslh hb,ok je bagi saya la sbb kandungan kaffein kurang dlm milo.

Mcm sya minum milo.. Tapi skrng tidak dah..bab hb tiba2 rendah teruk.. Ermm