kencing manis

esok kena buat bsp. kencing manis tinggi sangat 10.2 harap smua dipermudahkan ?

12 Balas

Sy ada sejarah family yg ada kencing manis...so 2 kali minum gula...tp tak pernah ada kencing manis...cari sy kawal kencing manis sy minum cincau bancuh sendiri tanpa gula...sbb cincau tu dpt kawal gula dlm badan...syukur kehamilan ke 5 semua nye bebas sebarang penyakit😊😊😊 no tgh pregnant bby no 5 36minggu

Sy lgi tnggi 13.9.. Tpi bila bt bsp x pnah ats 5.0..doc pun pelik, bila bt bsp ok plak..😂, padahal sy mkn mcm biasa ja, xda pun nk pantang ap msa bt bsp..smpai amik darah la utk test HBA1C htar makmal, smpai result pun ok ja, normal..

Sama mcm saya.. Lpas 2jam 10.3 😂 trus buat bsp.. Now dh 36 weeks.. Nk psan 1 jer jgn stres yer mummy.. Mkn jer mcm biasa.. Yg mnis2 jer kontrol.. Kalau dh ingin sgt blh jer.. Air kosong jgn kurang..

Sy kna bt BSP kli 3 25/2 ni, siap doktor dh bg trikh utk bslin 22/3 ni🤭 pdhal due sy 6/4.. skrg sy dh 33weeks. Semoga urusan Kita dimudahkan

Sya 18/2 nnti wat bsp..alhamdulillah dr smggu skli dh tukar ke 2 mggu skli..xprlu risau sis..in shaa Allah ok..kurgkn pngmbilan gula pasir..

Sy pn lepas mnum air gule 7.9.. tp bile buat bsp ok je bcaan..pdhal mkn cm bese je..now da 36w

InshaaAllah semoga dipermudahkan segala urusan sis😍 Aamiin

17/2 jumpa doc pakar.. Harap semua nya baik2..

Semoga semuanya dipermudahkan ya sis 😊

Semoge dipermudah segale urusan sis