Kencing manis

Ibu2 blh share x mcm mn klu kena kencing manis masa mgndung?sy pregnant anak no 4 kali ni kena kencing manis ..sebelum ni semua xpenah ada..kena bsalin awal ke mcm mn?..esok kena buat bsp 4x..pkl8pagi,12tghari,6ptg,10mlm😭😭..cobaan betul.. #29w3D #seriusnanya #ingintahu

4 Balas

kalau bacaan bsp ok xperlu bersalin awal,maksudnya sis gdm on diet control saja dan kena bersalin by 40w xleh overdue... kalau gdm on ubat/insulin tu biasanya awal 2mgu kena bersalin..pape pun jaga pemakanan,diet suku2 separuh,bykkan air masak..sy so far ok bacaan, still under control

bsp x perlu ikut wktu. ikut time meals kite. kalau selalu mkn pagi pkup 830, amek sblm 830. lps tu 2jam lps mkn, which is 1030 ke 11. kalau dinner pkul 9, amek pkul 830. last amek 2jam lps dinner. mkna nya pkul 11 ke 1130mlm.

Saya on bsp dan gdm on ubat. Mmg kena bersalin awal 2 weeks. Dah dpt pun surat admission on 30/10. Semoga dipermudahkan takut rasanya, harap2 ada la keluar tanda around that time, kalau tak mmg kena induce la 🥹

cuba akk minum susu wildan