15week lekat kencing manis

Sy dpt coll nurse yang sy lekat kencing manis setelah minum air gula .. cmna nk atasi kencing manis ni?? Kongsi .. kandungan 15weeks ++ esok strt cek bsp ? ..

1 Balas

Pakar pemakanan ajar separuh suku suku.. sayuran hijau separuh, nasi suku dan lauk suku. Susu mnum yg lowfat (sng beli susu lowfat kotk kcil mnum sekotak pg, sekotak mlm).. elakkn mnum mnuman dan mknn mnis2 (lau terigin sgt jgn mkn atau mnum masa buat bsp mmg akn sngkut dan kena mrh 😅).. sy kena buat bsp masa mgndg, dh bersalin ni bln 3 ni kena mnum balik air gula utk check ad x kncg manis..