Full breastfeeding

Hi mommies, boleh bagi tips bagi susu badan meriah tanpa consume milk booster? ?

2 Balas

1. Minum air masak at least 3 liter 1 hari or sblm & slps bf/pumping minum segelas air 2. Mkn 6x sehari (dalam kadar yg berpada 😄- breakfast, minum pg, lunch, minum ptg, dinner & supper). Ni utk tingkatkan metabolism badan & kalau betul cara makan boleh kurus gak 🥰) 3. Consume kurma, oat, horlicks, lobak putih, biskut/roti wholegrain. Boleh google gk makanan lain yg boleh increase milk supply sebab badan lain2 penerimaan 4. Bf kalau boleh setiap 3 jam/ pumping ikut jadual Ni cara sy. Maybe mommies lain ada cara lain yg boleh share 😃

4y ago

Xpe..bole cuba lg sis. Just make sure bby tros hydrated je. Bole cuba tips2 utk banyakkan susu badan. Bole gak cuba milk booster yg ade kat pasaran. Plg penting jgn stress.

mnum air longan kurma merah air barli air horlicks dan mnum farm fresh kurma atau makan kurma..Tu je amalkan..Sllu df kan bby jga..

5y ago

Ok thanks😊