milk booster

hi mommies semua, boleh share tak makanan milkbooster masing2. susu tak berapa meriah la ?

8 Balas

Durian Sup ayam Milo Horlick Nasi Yang paling penting mind set... Tak boleh stress... Doktor pon ada pesan ibu kena selalu positif, set dalam kepala nak breastfeed anak sampai anak 2 tahun... Kalau orang tanya susu banyak ka sikit, jawab ja susu ada... Susu banyak... Jangan kata susu dah kurang... Moga anak sis dapat breastfeed sampai besar...

Durian, mkn dlm jumlah sederhana, sup papaya muda, milo panas, air putih suam..sblum tidur minum yg hangat2, waktu subuh bnykkn minum air putih, sarapan pagi milo panas, tgah hari sup papaya, petang2boleh santap durian..lagi satu, mindset harus berfikir bahawa susu mesti ada, selalu berdoa moga Allah banyakkn air susu..jgn stress..

Minum air dgn byk n mkan nasi. tuu je sis. Sy xdk mb apa pon. ikut laa petua org suruh mkn lobak putih,carrot,roti jagung,apa lagi.... semua tuu x jalan. Minum air dgn byk,in shaa Allah susu cukup utk baby 😊

Sy minum air longan kering + kurma cina (+ gula batu then rendam seketika then masak hingga lembut buah² tu) susu meriah.

Sis masak sup papaya muda trs meriah milkbooster sis,,sy amalkn dri 1st bby sis..😍

Bykkn mkn mknan sunnah n minum air msk kena ckup....klu nk supply yg byk kena produce pn byk la kn..

5y ago

Alhamdulillah...rendamkn smlman kurma dlm air suam esoknya minum pn susu akn meriah...

Mnum air bnyk2 jew sis dan mindset jgn fikir xckup jew...

Try kurma sis...