Boleh ke makan laksa di awal kehamilan? Thank you!

Hello!

58 Balas

boleh.. as long as u tak keracunan makanan.. tapi kena limit juga la.. sbb apa u mkn baby pun makan.. so lebih baik makan makanan yang berkhasiat.lagipun kalau makan laksa ni nanti kalau tertiba muntah kan sakit pedas tu kat tekak...

6y ago

Oh yarh! Make sense thank you so much sis for the info 🌹🌹🌹

Sy awal2 makan laksa.. mmg feveret lah.. tp dh start masuk 7-8 weeks dh xleh msuk laksa.. rs busuk je... so sad... mmg peel mcm ni bile preggy...2nd preggy sup pun xsuka 🤦‍♀️... slagi anda bleh makn.. makan la

boleh sis..sy mkan jee laksa xkira laksa ap pown..lgi awal preggy mkan durian bnyak.. alhmdulillah baby xad pape..tpi mcm durian mngkin tgok baby kuat kee x..risau gax gugur ataw beranak awal..

Boleh sgt. Bak kata my mum, pregnant jgn pantang sgt. Nnt masa dh beranak lg kena pantang mkn. Kalau menyusu badan pun kena jaga mkn. Enjoy eating. Hehehe

boleh je sis..first awal prgnant asik makan nak laksa ye, tpi lepas bersalin kena pantang la sbb mee laksa sejuk xelok makan time pantang ,so nak makan laksa makan puas²

5y ago

Tulaaaa kena makan puas puas ni hihi

Sy mkn je laksa, mkn puas2. Now lepas bersalin dah 4 bulan pantang mkn laksa, berbaki lg 8 bln baru dpt mkn balik. Tgk je la org lain mkn sekarang ni 😂

5y ago

Sama la..keliur je tgk 😭 da la feveret

boleh je mkn sissy..sama mcm i..sbb awal preggy ni mmg tekak kita suka mkn bnda berkuah n masam manis skit..tp jgn la letak nenas yea..

5y ago

Tulaaaa nanti dah bersalin kena puasa laksa baik mkn puas puas hihi 😝

Sy makan je laksa.., siap bubuh cili lagi. Xpedas rasa mcm tak kick. Tp after that kena minum air masak byk2 la., tp jgn selalu. Sebulan 2-3x ckup.,,

boleh ja... yg penting jgn minum air tebu, air kelapa, durian, tapai, or benda yg boleh memudaratkan pd baby

1y ago

Alhamdulillah, baru lega sikit nak makan. Tambah brokoli sekali 😁