Boleh ke makan laksa di awal kehamilan? Thank you!

Hello!

58 Balas

Ikut badan.. Saya dlu masa mngandung suka mkn laksa.. Tiap2 hari mngidam.. Syukur skrg baby sya ok.. Boleh mkn, tp jgn selalu ya ibu..

alamak mf tanya mse mgdung x blh mkn laksa ke saya mse mgdungkan ank petama kuat mkn laksa kekadang 3mangkok laksa pn sy sapu... 🤦‍♀

Saya makan laksa time kandungan 7 minggu, alhamdulillah ok. selagi makanan tu tak bagi masalah dekat baby n diri sndiri, saya makan je 😊

I think there is no problem to eat laksa while pregnant. After give birth baru kne pantang laksa tu pon ikut petua org dulu2 la.. 😅

Boley ja makan laksa.. Sedap kot... Tp sy masa awal hamil xley makan sbb suka muntah bila makan laksa.. ☺️

blh sis..xde mslh..sya tgh mkn ni..🤭🤭 jmpt mkn smua..

5y ago

heheheh

atas org jgk ada badan ok ada badan x than agin ...cuba la mkn sikit dlu lau x de ape2 bedalll laaa ape tggu lagi ...😋😋

Aduh... teringin lah pulak.. 😋😋😋 ada yang kata jangan mkn bunga kantan tu je, sebab bisa badan.

me to.. sy pun asyik nak makan laksa.. sampai sentp lah bile mak ckp laksa da basi🤣🤣

Boleh je.. Hbs pantang pn boleh. Xde masalah. Klau alah pd daun kesum&bunga kantan, jgn smpi trmkn