Tak boleh Makan Laksa diawal kehamilan?

Assalamualaikum, betul ke kalau boleh elakkan makan laksa diawal kehamilan. Katanya sebab sejuk. Selalu orang tua tua akan pesan mcm ni. Saya dah laa teringin Laksa ni. Nasi tak lalu makan, boleh makan benda benda yg teringin ja. Boleh share tak?

2 Balas

Hi awak. Saya tiap kali pregnant mmg makan laksa. Actually ikut badan juga. Kalau badan jenis berangin elakkan dulu. Kalau mmg takda masalah, bolehlah makan. Kalau takut, makan la sikit dulu. Berpada2. Setiap bdn org pregnant taksama. Jgn lupa, ambil secukup nutrient bila makan ya. utk baby sihat. take care!

Pernah tgok dkt tt jgk , tpi saya pun mengindam laksaa , saya dh makan 3 hri lepas alhamdulilah takde apa 2 .. tapi rula masih rasa nk lagi 🤣