Bedung Bayi. Penting atau tidak?

Mesti ada segelintir yang berpendapat bahawa bedung bayi itu tidak bagus, kan?👶 Bagi pendapat min, boleh bedung bayi ni cuma berpada-pada dan mengikut situasi. Tidak terlalu ketat dan tidak juga terlalu kerap. Jom cuba tengok kenapa pentingnya bedung bayi ini terutamanya kepada bayi baru lahir 🥰 *NOTA : LIKE & IKUT POST ini sebagai rujukan maa hadapan.

Bedung Bayi. Penting atau tidak?
22 Balas

Ya penting supaya bayi tk asyk menangis dan ibu pun dapat berehat la juga tapi bayi yang kena kuning takdapat la nk berehat sangat hehe

anak sy tidur berbedung smp 7bulan. selesa betul nmpk dia tidur berbedung. pastu mcm tau2 je kena tidur bila pakaikn bedung. 😅

Entah la. X tau la min penting ke x sebab anak sy sebulan duduk NICU lepas lahir. So dia x suka kena bedung

penting untuk baby baru lahir hingga dalam pantang sebab masih dalam fasa kerap terkejut bila tydo..

penting jika anak anda baby high demand atau colic ! nak tidurkan mesti kena pakai bedung

Untuk warm kan bdn bby, supaya tak terlalu sejuk @ masuk angin

Mesti lah penting. Nnti baby masuk angin, mami jugak y susah

Klu dlu2 penting.. P skg bby xnk dibendung dh.. Tp atas masing..

Penting untuk tidur lena. Cuma kena pakai cara yg betul

Penting untuk tido lama dan nyenyak . Cukup sampai 3bln