SUSU FORMULA

Anyone had tried susu fm Dumex Mamex cherish tak? Boleh bagi review? Thankyou ??

24 Balas

Yaaaa sy pena mom! 🙋🏻‍♀️ bby sy mnum susu ni mmg bagus wlwpn harga mahal bak hang 💆🏻‍♀️ tp sgt2 rasa mcm berbaloi baloi jgk la sbb sistem hadam usus bby kta suma lancar dgn baik. Paling bagus bby xkn sembelit bila minum susu ni. Tp mgkin b’gantung pd kesesuaian bby jgk la kot kot tkut x ngam je 😬 tp susu Mamex Cherish ni mmg terrrbaik lah bg sy 🥰 rasa x rugi lgsg minum kn anak dgn susu ni 🌺

5y ago

hehe. yeke. sbb nk tukar dr frisolac. frisolac dia mcm ada kahak susu. btw ur bby start minum dr umur brp bulan? mcmana dgn kenaikan berat badan. okay tak?

dumex mamex cherish review mostly cakap Okay je dekat baby. Saya tak pernah cuba pun sebab anak saya fully breastfeeding. Tapi untuk ibu-ibu yang takde rezeki bekalkan anak dengan susu badan, boleh la cuba yang ini. Sebabnya dia bagus untuk penghadaman, so dah tak ada lagi lah masalah susu berak, sendawa atau apa semua tu. Try n error tak salah, tapi jangan sampai paksa anak bila memang nampak tak ok

Review susu dumex mamex cherish dari saya pula, alhamdulillah my baby boy sudah takda masalah kembut perut dan sembelit. Pengasuh pun ada cakap najis anak saya dah normal macam baby lain. Yang happynya, dia tak payah nak meneran lagi setiap kali nak membuang.. Harap-harap sesuai n kekal sampai bila-bila lah sebab saya dah tak nak tukar susu lagi. Kesian usus anak nak proses macam-macam. Huhu

Bagi mommies yang tertanya-tanya mamex cherish ni bagus ke tidak, jawapan saya mudah je. Setiap baby ni, lain-lain. Mungkin anak kita ok, tapi anak orang lain tak ok.. Anak saya pula 2 hari je elok dia membuang. masuk hari ketiga, jadi berak sikit n mcm nak sembelit semula. Kentut pun kerap. Kesian dekat dia nampak seksa berak tak puas. Jadi sebagai parents, kita hanya mampu berikan yang terbaik

3y ago

mnum susu cherish tu.. berak dia warna apa

Dumex mamex cherish review yang saya baca dekat google, Ia mengandungi campuran Sakkarida Oligo membantu meningkatkan sistem kesihatan usus dalam bayi. Si manja yang mempunyai masalah penghadaman dalam usus amatlah disyorkan untuk mencuba susu ini bagi merawat masalah usus yang mereka hadapi. Di samping itu, ia juga selamat diminum dan tidak memberikan apa-apa kesan negatif kepada bayi

Dumex mamex cherish review ramai yang kata ok. So saya pun beli lah 1 untuk anak. Bagi minum dekat dia, dia tolak. Mungkin tak kena dengan seleranya kot. Lepas je dia minum buat pertama kali, terus anak membuang. Banyak pula tu. Lega rasanya, mungkin sebab dah lama kot simpan dalam perut tu. Selama ni anak saya selalu susah nak berak, sampai muka merah-merah time meneran tu

mamex cherish review daripada saya, sebelum nak bagi anak susu atau perkenalkan susu formula, selalu amalkan langkah berjaga-jaga, iaitu ikut arahan yang pada tin susu. Kali ke-2 dia menyusu, ibu kena kurangkan sedikit kuantiti susu formula untuk mengelakkan dia sembelit. Alhamdulillah, dalam masa 4 hari ini si comel tidak meneran. Ibu berdoa agar dia serasi dengan susu formula ini.

mamex cherish bagus ke tak, sorry saya sendiri pun tak tahu. Dulu ada jugak la kawan-kawan cadangkan susu ni. Tapi setelah tengok harganya yang cekik darah, saya lupakan hasrat tu. Just bagi anak minum susu yang murah je, alhamdulillah tak da masalah. Mungkin dia faham kot papa mama dia bukanlah orang yang berada. So far takda meragam atau sakit perut.

mamex cherish review adalah antara susu formula yang terbaik di pasaran, Tapi harganya memang agak mahal. Mungkin diaorang jual kualiti. Tak pernah ada masalah sembelit. Masa anak sulung saya minum susu ni, saya puas hati sangat sebab takde masalah langsung. Poket tak payah cakap lah, memang berlubang juga nak tunggu sementara dia besar sikit nak tukar jenama lain huhu

Sebelum bertukar ke Dumex Mamex Cherish banyak juga susu formula yang saya cuba untuk baby antaranya Anmum, S 26 dan Duth Baby. Sayangnya semua susu tersebut ada aje yang tak berapa nak kena dengan baby...dah kenyang tak boleh nak beyak...dah beyak tapi tak kenyang pula...haishhh. review mamex cherish alhamdulillah sangat lega. sebab anak selalu kenyang n makin gemok