kontraksi

Hye mommy semua.. Nak tanya.. Mcm mana rasa kontraksi yer.. Skrg sy dah 37w.. ?

4 Balas

Macam rasa senggugut tapi lagi sakit..sakit tu datang dan pergi, macam 🌊 kalau dah makin kerap, macam selang 2-5 mins dalam sejam tu biasanya tanda bersalin

4y ago

Welcome. Baca doa nabi yunus, selawat & zikir byk2 yea. Sebelum bersalin ni baca surah maryam byk2 kalau larat..

Skit mcm senggugut tapi berkali ganda lagi teruk dari senggugut biasa. Awal2 rase sikit2 je.. mkin lama makin kuat rasanye dan kerap. Smoge dmudahkan sis utk bsalin.

Sakit yg datangnya berkala & akan lebih kerap bila dh hampir waktu bersalin

Sakit mcm senggugut...makin lama makin kerap