Rasa kontraksi palsu

Orang ckp kontraksi palsu tu rasa dia mcm mengeras. Mslhnya sy bnyk kali rasa bby mengeras, jdi mengeras (kontraksi palsu) dia mcm mna? Adakah mngkin yg sy rsa selalu mengeras tu adalah kontraksi palsu tpi takkan lh bnyk kli 😅 first mom ni tolong jelaskn mcm mna yg sy bole fhm btl2

6 Balas

Kontraksi palsu ni dia sakit mcm senak2 gitu tpi dia akn hilang... Xkerap.. Klau betul2 kontraksi dia sakit senak smpai ke pinggang mkin kerap xbenti.. Klau hjung2 ni bby mmg kerap mngeras sbb ruang dia da sempit kt dlm tu.. Tpi klau kerap sgt mngeras non stop kena g hosp.. 😊

6mo ago

Better pergi hosp sis.. Jgn jadi mcm sy.. Mse sy sakit mcm tu, sy abaikn smpai hari ke4.. Smpai stu mlm tu mmg sakit nonstop mkin kerap.. Sy terus ke hosp, cek jln da 10cm..spatutnye sy mse first skit tu terus ke hosp sbb sy ingtkn xde ape.. 😄😄.. Better g hosp utk pastikan bby ngn ibu ok😉

sayaa pun taktahu macamm mana rasaa contraction palsu tu 😭 . kadang rasaa mengerass , sakit ari ari . lepastu tarik sampai ke pinggang je sakitnya . tapi bilaa pinggang tu memang sakittt sangat sangat . noww 35w 5d🥹 . first mom

Sy on off juga rasa perut mengeras, dr mlm sampai harini, tp takde tanda keluar darah ke pecah air ketuban ke, so chill2 lg sbb baby gerak mcm biasa, kalau g hosp takut kena induce pulak🫠, skrg bru 36 week

sy plk 38 week just jmpe dokter tuk cek up..tp xrse pape pun...cume mngeras..n mase sy gosok² perut dpn dokter tu trus dokter suh bring nk cek bukaan..lawak btul mase tu rse...dokter ckp dh 2 cm smpai spital 3 cm...heheh..

sy dr 28w perut asyik mengeras. kerap juga. kali ni sy prepare awal semua brg sbb pernah ada experience prem baby dan tak sempat prepare brg apa2. tp pregnancy kali ni perut kerap mengeras dr 28w sampai skrg 37w.

sy pn byk kali je baby mengeras, tp takde tanda lain mcm sakit perut, lendir.. tu bukan contraction palsu..sebaliknya rahim sedang mengembang sbb baby makin besar

6mo ago

mungkin juga kn.sy ade juga rasa tgh solat tiba2 sakit kt ari2 lps tu dia hilang..sy baru 29w mungkin ni persediaan awal rahim kot