Ibu Baru Yg Ingin Tau

Kandungan sy dah masuk 35week 5days,sy cuma nak tau & nak tanya kontraksi tu masa bila akan dtg & rasa kontraksi tu mcm mana..

2 Balas

mse bila tu xtntu sis . asal kn jln nk buka dy akn sakit tpi sesetgh ibu ad juga xmengalami sakit contraction sehingga due jdi doc akn bg ubt induce utk ibu alami sakit contraction . mula2 sakit ny setiap 15mint dn xtrlalu sakit . lps tu 10mint kuat sikit . lps tu 5mint plak . mse sakit contraction 15mint bukaan biase bru bkk 1 2mcm tu jdi doc suruh balik rumh dlu . sy ank ke 2 sakit da setiap 5mint bru sy ke hospital . bukaan pon doc check mse tu da bkk 5 jdi trus doc msok kn dlm LB . tpi xla bole branak lg . klau bby besa 5tu xmuat bby nk lalu . biase 8smpai 10bukaan bru bole brsalin . brgntg saiz janin juga sis . ad juga da bkk 5bby kecik doc bg teran tu pon klau btol rse nk meneran. klau xd rse bole je tahan lg . sakit contraction setiap bukaan lain rse sakit dy . dri yg xbpe sakit smpai brtmbh sakit . sy mse da bkk 8tu dh xthn dh sakit . uhuhu mse bukaan 5 tu sy rse msih xsesakit 8 tu . mse tu pon dh 2mint skli sakit dy . smoge sis selamat brsalin nt ye . yg pentg jgn rse takot mse dlm LB . ia hnye sakit contraction shje . mse meneran bby kelua kt kemaluan tu xtrase pon bby kelua sis . xrse ap ap . kpala bby dh kelua da xd rse sakit contraction dh . rse nk berak pon xd . uhuhu jdi kne push buat2 berak tok kelua kn bdn bby pula . tu je sis . klau mudh bby kelua doc pon xpyh gunting miss V kita . In Shaa Allah .

5y ago

same same

Sakit makin kerap