Kontraksi palsu atau betul

Hi mommies sy dh 39w 2d .. skrg rasa sakit pinggang sakit punggung dgn bahgian bwh perut tu tanda kontraksi kee ? Mcm mna nk tahu sakit kontraksi sebenar mcm mne ? Sbb sy klau period pun jarang sengugut jdi lupa2 dah rasa sengugut tu mcm mne

4 Balas

Kalau saya pergi ja cek hosp. Saya EDD 27/9 tapi dah bersalin 8/9 Alhamdulillah . Rasa baby mengeras dgn sakit pinggang sikit ja, pergi hosp esok tu dh ad bukaan. Rupanya mmg contraction yg rasa seminggu sebelum tu.

7mo ago

sy bru balik dri hospital . mmg ada kontraksi tp belum ada bukaan jadi doktor bg balik dulu. kalau makin kuat mengeras tu pergi hospital semula.

mcm sya sis..semua yg sis rsa mcm sya..skrng sya 39W2D jgk..tpi yg pliknya due sya 1/10..due sis 28/9 kan..klinik kta apa? klaw lbih due..sya skrng dok rsau klaw lbih due..

7mo ago

ya ka mengeras mcm mna tu sis?? prut kdi keras ka? bby krng grak?..sya ada jugak mngeras..tpi pegi hsptl pon..tpi mcm rsau jgk..

Sakit tu serentak n on off. Kejap sakit (serentak senggugut+pinggang) lepastu dia tak sakit langsung. Then sakit balik, then tak sakit. Makin lama makin dkt gap.

7mo ago

ehh mcm sya laa..sya pon mcm tu skrng 39W2D..

sudah bersalin?

7mo ago

semoga dipermudahkan urusan semua