Hi mommies. Boleh share ke sakit kontraksi tu mcm mn? Skrg sy 37w sudah. Kdg skt perut mcm sggut.

1 Balas

Sakit kontraksi tu ada 2,1 palsu 1 lagi yang real kontraksi.Kontraksi palsu ni dia kejap kejap jer sakit mengeras pastu hilang.Kalau yang real pulak,kontraksi dia u nak buat apa pun semua serba tak kena,duduk tak selesa,baring tak selesa ,dan sakit dia dalam 5 minit kerap camtu.So kalau camtu kena pantau pergerakkan baby lah.Dan kalau ada blood show or leaking direct g hospital.