kencing manis

As slm n slmt ptg mommy semua ..sy nk tanya sy ada kencing manis yg skrg ni hamil 12 week .bila p cek gula naik jer so sy x tau nak makan apa sesuai untuk saya mommy bole cadangkan atau ada petua2 yg bole sy makan ..

1 Balas

Kurangkan makan manis.lebihkan minum air kosong.nasi kalau boleh makan sikit je.cam saya,Saya guna mangkuk kecik untuk control portion nasi.malam kalau boleh elakkan makan nasi.saya wak camtu alhamdullilah boleh control gula.saya GDM on diet. Jgn makan pisang time nak check gula nanti.memang meroket Naik bacaan gula.😅😅😅

4y ago

Tq bg info ye sis