Kencing manis semasa hamil

Nk tanya yg mom ad kencing manis nak kena cek darah yang kat jari tu hari2 ke ap maaf sy x tau

4 Balas

Lepas minum air gula, klu ade kencing manis (gdm) kena buat BSP. Cek darah cucuk kt jari 4x pukul 8pg 10pg 2ptg dgn 8mlm dkt kd atau kk. Mcm sy, mula2 haritu BSP sebulan sekali. Tp dh dkt2 due ni 2minggu sekali. Doktor yg tetapkan.

sy check darah tu time buat bsp 4x sehari tu je. pastu repeat bsp next 2weeks. kalau check up biasa tkde check gula tu just check hb je.

Ikut arahan doktor. Cuba awak semak buku pink awak. Macam saya 2 hari sekali

ikut arahan doktor sis.. sya 3 or 4 Hari sekali cek..