kencing manis

Nurse ada kol..dia bgtau sy ada kencing manis masa minum air gula... Ada mommy yg pengalaman x mengandung ada kencing manis?

7 Balas

🙋 Sy. Hehe.. Kene jaga pemakanan je sis. Then kene buat BSP 2 minggu sekali utk monitor tahao gula dlm badan. Sy alhamdulillah dh slmt bersalin normal, Gdm on diet control

4y ago

sy dh 38 nak masuk 39..yg sy taw nurse n doc sni ckp x bole lebih dr tarijh due date kita..sy 3 julai ni due date..huhu tkt jgk ni

Sy 29w GDM on insulin on makan ubat metformin juga...jaga pemakanan je..d awal kandungan 3hri sekali BSP..start 20w smpai skg 2minggu sekali buat bsp

Sya check sndri pastu lma2 dh x tahan asik cucuk kat jari je lma2 sya tipu kat buku merah. Hihihihi... tpi mkn tu still jaga..

4y ago

Msa slap 2 hours tu.. 2 kali pregnant, 2-2 kali kena bnda yg sama

Sya..bkn lagi 2minggu skli kna dtg klinik..1minggu da kna dtg..addooii ttbax2 plk ada kencing manis

Jaga mkn bila nk check darah tu... Pastu penat ulang alik pi klinik ja.. Hahaha

Sy. Gdm on diet. Bila jaga pemakanan, bsp ok je.

Jaga pemakanan je